Tel: +36 30 574 5859 E-mail: fitnessgepberles@gmail.com

Szobabicikli, elliptikus gép és futópad bérlés

Facebook

Így helyezhető el kis lakásba is a futópad!

2017. július 27
16063
otthoni futópad bérlés

Milyen a legjobb futópad kis lakásba?


Akkor is berendezhetsz magadnak otthon egy mini edzőtermet, ha nincs erre külön helyiséged. Egy egyszerű futópad kis lakásba is elhelyezhető, a szomszédok zavarása nélkül is elkezdheted az otthoni tréningezést.

Rávetted magad a rendszeres sportolásra, de túl félénk vagy ahhoz, hogy bemerészkedj a „profik” közé? Jó hír, hogy néhány egyszerű ötlettel otthon is berendezhetsz magadnak egy egyszerű edzőtermet. A fitneszgépek bérlése abban is segít, hogy a legkisebb befektetéssel tudd elkezdeni az otthoni sportolást

 

Milyen fitneszgépet válassz?

Az otthoni sportolás megkezdéséhez három készüléket ajánlunk: a futópadot, szobabiciklit és elliptikus trénert. Mindhárom eszköznek kicsi a helyigénye, nem szükséges technikai tudás, szakember (edző) vezetése a használatukhoz és már napi fél óra használattal is látható eredményeket érhetsz el rövid idő alatt. Ezek közül bármelyik eszköz hasznodra válik – alkalmasak az egészen enyhe, szinten tartó mozgás elérésére és az intenzív sportolásra is. A fitneszgépeket bérelni is lehet, ez lehetőséget ad neked arra, hogy akár mind a három eszközt kipróbáld egymás után. Elsőnek a futópad bérlését javaslom. Futás helyett kezdd erős sétával a testmozgást, így tudod magad fokozatosan hozzászoktatni az egyre nagyobb terheléshez. 

 

Hova tedd a fitneszgépet a lakásban?

Ha otthon, lakásban szeretnél edzeni, akkor olyan gépet keress, melyet valamennyire össze is lehet csukni. Bőrönd méretűre egyiket sem fogod kicsinyíteni, de nem is ez a cél. Már az is sokat segít, ha a futógépnek felhajtod a futófelületét ha éppen nincs rá szükséged. 

A legjobb, ha olyan helyet tudsz kialakítani, ahol a gépet összecsukás nélkül is tárolhatod. Ha ugyanis a gép nem lesz a szemed előtt, akkor sokkal kisebb lesz a motivációd, hogy elkezdj otthon sportolni. Sokkal nagyobb elszántság kell ahhoz, hogy félretold a bútorokat és elővedd a futógépet, mint ahhoz, hogy egyszerűen felpattanj a sarokban álló szobabiciklire. 

A kicsi, hordozható gépekkel nem kell nagy hely a sportoláshoz. A gép méreteit vedd alapul, s hagyj még két oldalt és hátul legalább 30-40 centiméternyi helyet. Ennyire mindenképpen szükséged lesz ahhoz, hogy kényelmesen tudj mozogni, ne érezd beszorítva magad. 

 

Milyen futópadot bérelj kis lakásba?

Az edzőtermekben használt profi futógépek nem biztos, hogy kis lakásban is a legjobbak lennének számodra. Túl nagy hely kell hozzájuk és számodra egyelőre még a túl sok funkcióra sincs szükség. Keress egy könnyen kiismerhető, egyszerű gépet, mint például a Robust T2 futópad. 

Olyan gépet válassz, amin a lehető legkevesebb dolgot kell beállítani. Nincs szükséged programok tucatjaira és automata működésekre ahhoz, hogy elkezdj mozogni. 

 

Fitneszgép kezelése 

Legyen szempont, hogy mennyire lesz egyszerű kezelni a gépet. A megfelelő program kiválasztása némelyiken nem is olyan egyszerű dolog. Akkor is tudod majd, hogy mit kell tenni vele, ha már nem lesznek ott a szakemberek, hogy segítsenek? 


Programválasztás

Ugyanez érvényes a programválasztásra is. Elsőre biztos minden logikusnak tűnik, de akkor is tudni fogod majd ,hogy melyik programot kell választani, ha majd egyedül kell kiválasztanod a megfelelőt? Beállítani az egyik vagy másik programot még a kisebb feladat, de vajon azt is tudod majd, hogy melyiket mikor érdemes használnod?

Éppen ezért az automata programok helyett olyan gépet keress, melynek a legegyszerűbb funkcióit nagyon gyorsan ki tudod ismerni. Ne kelljen gondolkodni a programok állítása közben. Olyan ez, mint a mosógéped: hiába van rajta harmincféle különböző program, kizárólag a két jól megszokott mosóprogramot használod. 


Csendes futópad

Csendes futógépet keress. Ha kis lakásban, társasházban élsz, könnyen megkeserítheted a szomszédok életét a rendszeres edzéssel. Futópad bérléskor olyan gépet válassz, mely csendesen működik, s elég masszív a felépítése ahhoz, hogy elnyelje a kocogás közbeni rázkódást. Különben az egész ház dübörögni fog a futásodtól. 


A futófelület hossza és szélessége

Nézd meg azt is alaposan, hogy milyen méretű futópadra van szükséged? Ha alacsony vagy, rövidebbek a lépéseid, akkor elegendő számodra egy kisebb, 120 cm körüli lépéshosszúságú futópad. Például: Robust T2. Ha 170-180 cm-nél magasabb vagy, akkor hosszabb gépre van szükséged. Például: Robust Highway. Ügyelj a futófelület szélességére is. A legkisebb gépek 30 cm körüli szélességűek, ami elég kevés ahhoz, hogy ne imbolyogj futás közben. Próbáld ki: menj ki a szabadba és fuss homokban, vagy vizes cipővel, hogy néhány percig látni lehessen a lábnyomaidat! Majd húzz egy-egy vonalat mindkét lábnyomod külső éle mentén, s mérd meg a köztük lévő távolságot! Erre a szélességre még legalább 10 centit hagyj rá, hogy kényelmes legyen a futás, ne érezd azt, hogy folyamatosan egyensúlyoznod kell. 

 

A futógép terhelhetősége

Ellenőrizd a futópad terhelhetőségét, illeszkedik-e a súlyodhoz? Egy kisebb futópad súlya 60-65 kg. Ha 60-70 kg körüli vagy, akkor ezt még stabilnak fogod érezni. Ezeknek a gépeknek a terhelhetősége 100 kg körüli. Ha kétszer akkora a testsúlyod, mint a gép tömege, akkor már kisebb a gép stabilitása. Nem csak azért adják meg a gép maximális terhelhetőségét, mert tönkremegy, ha nagyobb súllyal rálépsz, hanem azért is, mert sokkal kevésbé lesz stabil a szerkezet, ha a saját súlya kétszeresével futsz rajta. Ha nagyobb súllyal kezdesz sportolni, akkor kezdetben robosztusabb, erősebb gépeket érdemes választanod a futópad bérlés során.