Tel: +36 30 574 5859 E-mail: fitnessgepberles@gmail.com

Szobabicikli, elliptikus gép és futópad bérlés

Facebook

Edzés munka előtt vagy munka után?

2018. április 17
4904
Mikor edzünk: munka előtt vagy munka után?

Mint mindennek, a korai és késői edzésnek is megvannak a maga pozitív és negatív oldala is.  Fontos az is, hogy mindenki vegye számba a saját bioritmusát – aki eddig sem volt igazán nagy korán kelő, az nem biztos, hogy gördülékenyen rááll majd arra, hogy még a munka előtt lemenjen az edzőterembe és fusson pár kört, végezzen izomerősítő gyakorlatokat.

 

Reggeli edzés

Mellette szól, hogy aki reggel edz, annak az endorfin szintje egész nap kitart – márpedig egy reggeli értekezletnél nagy előny, ha tudunk kedvesek lenni és örömmel tudjuk végighallgatni a fönők legújabb terveit a hónapra vonatkozóan. Akik reggel edzenek, azok jobbak a napirendépítésben, hiszen akik reggel már edzettek, azoknak mindegy, hogy napközben becsúszik egy meeting, vagy egy fontos telefonhívás, amely elhúzódhat.  Azt is érdemes megemlíteni, hogy reggel és kora délelőtt sokkal jobb az anyagcserénk így egy zsírégető edzéshez kiváló alkalom, azonban a vércukor szint miatt érdemes pár falatot mindenképpen ennünk.
Ellene szól, hogyha egyébként stresszes életvitelűek vagyunk, és a nyugodt perceinket a reggeli kávé mellett éljük ki, akkor ne válasszuk a reggeli testmozgást – a nagy táskával való bajlódás, az újrasminkelés, vagy az, hogy esetleg elkésünk ez mind olyan dolog, ami már kedvünket szegheti ez pedig rányomhatja a bélyeget az egész napunkra.

 

Esti edzés

Mellette szól, hogy kitűnő feszültségoldás egy hosszú nap után, továbbá a sérülésveszély is kevesebb – reggel az izmok sokkal merevebbek, több bemelegítésre van szükség, mint a késő délutáni órákban.  Ha épp diétázol, akkor azért is érdemes este edzened, mert akkor már csökken az étvágy, de ha mégis, akkor is kiváltható fehérjével.
Ellene szól, hogy már a késői esti órákban sokkal fáradtabbak vagyunk, akár mentálisan akár testileg, így nem biztos, hogy van elég erőnk elvánszorogni az edzőteremig – még akkor sem, ha tudjuk, az edzés után olyanok leszünk, mint akit kicseréltek! Ha túlságosan felpörögsz, akkor az alvással is lehetnek gondok – ami nem túl szerencsés, ha reggel meg korán kelsz.
Egy a lényeg – a saját magad tempójában, időrendednek megfelelően járj edzeni, hiszen akkor biztosan sikerélményed is lesz, ami tovább motivál abban, hogy folytasd és beépítsd a napirendedbe!

sétáló edzés futópad bérléssel

napi 2 kilométer séta a futópadon - garantált kardió!


Ha pedig szeretnél edzeni, de nem vagy híve az edzőtermeknek, akkor otthon is megteheted – számtalan eszköz elérhető (súlyzók, ugráló kötelek) sportszerboltokban, vagy ha komolyabb gépeken gondolkodsz, akkor ajánljuk figyelmedbe a futópad bérlést! Kezd kicsiben, hogy beépülhessen a napi mozgásodba.

címkék: