Tel: +36 30 574 5859 E-mail: fitnessgepberles@gmail.com

Szobabicikli, elliptikus gép és futópad bérlés

Facebook

Cukorbetegség –a sport segíthet?

2018. február 27
3348
cukorbetegség ellen futópad bérléssel

Cukorbetegség –a sport segíthet?


A cukorbetegség ugyan nem gyógyítható sporttal, de hozzájárulhat a meglévő állapot fenntartáshoz bizonyos feltételek között az állapot javuláshoz is.

 

A rendszeres sportolók inzulin igénye csökken

Az 1-es típusú cukorbetegségben szenvedők esetében többszöri kutatás eredményeként kimutatható az, hogy ha valaki rendszeresen sportol, akkor az inzulinigénye csökken, ritkábban fordulnak elő nála az anyagcserezavarok. Nagyon pontosan meghatározott edzésformával ( időtartam,intenzitás, jelleg) és még pontosabban  meghatározott étrenddel sokat javíthatunk az 1-es típusú  cukorbetegségen.

 

egészséges étrend a cukorbetgség javítására

Agyonrágott csont, de az egészséges étrend valóban sokat javíthat a  cukorbetegek állapotán.

 

 

Rendszeres sporttal az elhízás, és az anyagcserezavarok megelőzéséért

A 2-es típusú diabétesz egyik legjelentősebb eleme az elhízás és az anyagcsere egyensúlyának felborulása.  A testsúly csökkentése - amelynek egyik leghatásosabb eszköze a célzott testmozgás - mérsékli az inzulinrezisztenciát, azaz csökkenti a vércukorszintet így kisebb az esély a szövődmények előfordulására.

 

kiegyensúlyozott étrend és rendszeres mozgás

A rendszeres mozgás, a kiegyensúlyozott étrend nemcsak a testet, de a lelket is kiegyensúlyozza.

 

Egészségünk megőrzése érdekében hosszú távon kötelezzük el magunkat a rendszeres sport mellett!

Nagyon fontos, hogy az edzés ne csak egy hirtelen, kampányszerű dolog legyen, hanem építsük bele a hétköznapjainkba, így egy rendszeres és fokozatos mozgásformát alakítsunk ki! Érdemes kikérni személyi edző tanácsát, dietetikus és kezelőorvos véleményét is – az edzések elkezdésével szigorúbb és rendszeresebb orvosi ellenőrzés is javasolt! A lényeg az állóképesség növelése, illetve az általános edzettségi szint javítása, majd szinten tartása. Cukorbetegeknél kiemelten figyelni kell arra is, hogy a cipő és ruházat maximálisan megfeleljen a megváltozott életvitelnek, mert egy apró seb is könnyen fekéllyé alakulhat az ő esetükben. Az a beteg semmiképp ne kezdjen sportolásba, akinek a vércukor szintje nem stabil vagy, hirtelen ingadozásra hajlamos – hiszen az veszélyes is lehet!

Ekkor megoldást jelenthet, ha a kezelőorvossal és személyi edzővel való konzultálás után, otthon edzünk, ahol kényelmes keretek között tehetjük meg – ehhez nyújt megoldást a fitneszgépbérlés!
Futópad bérlés a www.fitneszgepberles.hu-tól!  Éljen a mozgás örömével – otthon is!