Tel: +36 30 574 5859 E-mail: fitnessgepberles@gmail.com

Szobabicikli, elliptikus gép és futópad bérlés

Facebook

Miért barátja a kalóriatáblázat a diétázóknak?

2018. január 08
3544
kalóriatáblázat a diétázóknak futópad bérlés

Alapvető biológiai folyamat testünk számára az energia termelése. Az energia létrehozásához azonban tápanyagok elégetésére van szükség.  Ahhoz, hogy valaki fogyjon, mindenképp figyelembe kell vennie azt, hogy mekkora a szervezete valós napi energia bevitel szükséglete.

 

Mire való a kalóriatáblázat?


A kalóriatáblázat az ételekhez felhasznált alapanyagok kcal értékét rögzíti. Ha bizonyos diétákat követünk, akkor a szakértők általában előre megadják a napi kcal bevitelt, így könnyebben meg tudjunk tervezni, hogy mikor milyen étel kerüljön az asztalra.  Azt sem szabad elfelejteni, hogy aki aktívan sportol, annak majdnem kétszeresére nő a kalóriaszükséglete a korábbi szükségletekhez képest.
Ha betartunk pár alapszabályt, akkor az eredmény a fogyás megindulásával igazán látványos lehet – mellette pedig egy állandósult, egészséges étrendet is be tudunk a magunk számára állítani.

 

kalória táblázat, helyes táplálkozás futópad bérlés


Kiindulási alapul szolgálhatnak az új étrend kialakításához a következők:

  • Szénhidrátból nagyjából 120 gr-ot, fehérjéből 61 gr-ot,zsírból 65 gr-ot fogyasszunk átlagosan
  • Válasszunk mindig magas rosttartalmú ételeket – nehezebben bontja le a szervezet, így sokkal hatékonyabb hatása van.
  • Ha kalórianaplót vezetünk, sokkal áttekinthetőbb lesz számunkra, hogyan állunk a fogyókúránkkal, illetve egy személyi edzőnek megmutatva, ő is pontosan átlátja azokat a pontokat, ahol esetleges hibát követtünk el az étkezésünkben és tanácsokkal láthat el minket a továbbiakban.
  • Nagyon jó ötlet, ha mindig előre tervezzük a heti, vagy akár havi menünket, így ismét csak egy nagyon pontos tervezési folyamatban lehet részünk – hiszen mi magunk állítjuk össze, főzzük meg, csomagoljuk el az ételeinket, és ha tartjuk magunkat ehhez, nem kerülhet bele többletérték, ha csak nem szándékosan nem csempészünk egy-két szelet csokoládét mellé.


A fogyást és a diéta alatti hangulatingadozás elkerülését nagyban segíti a rendszeres mozgás! Ehhez ma már nincsen szükség az otthonunk nyújtotta nyugalomból való kimozdulásra sem, hiszen a futópad bérlés biztosítja számunkra a szükséges gépeket a rendszeres mozgáshoz. Hosszabb távon, a fogyásunkat illetően a rendszeres mozgással, és a fent említett kalórianaplóval látványos eredményeket érhetünk el.