Tel: +36 30 574 5859 E-mail: fitnessgepberles@gmail.com

Szobabicikli, elliptikus gép és futópad bérlés

Facebook

A vitaminok jótékony hatásai

2017. szeptember 10
3684
A vitaminok hatásai

Az egészséges életmód megfelelő étkezéssel és rendszeres sporttal bárki által gyakorolható!


Fontos, hogy szervezetünk részesüljön a megfelelő vitaminokból, hiszen ezeket étkezéssel nem mindig vagy csak nehezen tudjuk bevinni. Bármennyire is igyekszünk odafigyelni, hogy mit eszünk, mikor és mennyit, szükség lehet a megfelelő vitaminok pótlására.

 

De mégis milyen vitaminokat szedjünk?

A stressz, az ülőmunka és a felgyorsult életmód is hatással van szervezetünkre, amely további erőforrásokat vesz ki belőlünk. A vitaminok közötti választás azonban nem mindig könnyű, ugyanis mindenkinek más és más készítményeket igényel a szervezete. Nézzük, mik a leggyakoribb és leghasznosabb vitaminok, amelyeket mindenkinek érdemes lehet szedni.

 

- D-vitamin:

A D-vitamin segíthet fenntartani a szervezet általános egészségi állapotát. Kisebb eséllyel kaphatjuk így el például az influenzát, erősíti a csontokat és csökkentheti a csonttörések gyakoriságát. Tavasztól őszig természetes D-vitamin forrásunk a napfény, azonban az őszi és a téli időszakban a kevesebb napfényes óra miatt a vitaminhiány megelőzése érdekében érdemes tablettát szednünk.

- Probiotikumok:

A belekben élő baktériumoknak döntő szerepe lehet egészségünk fenntartásában. Egy-egy antibiotikum-kúra felboríthatja a megfelelő bélflórát, így emésztési problémák léphetnek fel (gyakori például a hasmenés). A megfelelő probiotikumok pótlása elengedhetetlen lehet szervezetünknek, a laktózérzékenyeknek vigyázniuk kell, hogy mely készítményeket fogyaszthatják gondtalan. 

- Cink:

Kutatások szerint a cink fogyasztásával megelőzhetjük a megfázást, hiszen a cink gátolja a megfázásért felelős rhinovírusok szaporodását. A cinkkészítmények lerövidíthetik a megfázás hosszát, és enyhíthetik a tüneteket is. 

- B3 vitamin:

A B3 vitaminnak számos jótékony hatása lehet: csökkentheti a koleszterinszintet, illetve fontos tényező lehet az Alzheimer-kór és a cukorbetegség kezelésében is. Ezen kívül pedig számos szív- és érrendszeri problémára lehet pozitív hatással. 


Sport és egészséges táplálkozás

A megfelelő vitamin kiválasztása mindig egyénfüggő, hiszen mindenki szervezete máshogyan működik és másra van szüksége. Fogyasszunk sok zöldséget és gyümölcsöt, illetve figyeljünk a megfelelő folyadék utánpótlására (szénsavmentes ásványvíz, szűrt víz), ezen kívül pedig lehetőségeink szerint sportoljunk rendszeresen!