Tel: +36 30 574 5859 E-mail: fitnessgepberles@gmail.com

Szobabicikli, elliptikus gép és futópad bérlés

Facebook

Testtömegindex: az ideális testsúly egyenlete

2018. május 16
5056
ideális testsúly elérése futópad bérléssel

A testtömegindex rövidítve TTI, vagy angolul BMI (body mass index) egy statisztikai egyenlet melynek segítségével megállapítható az ideális testsúlyunk. A képlet egyszerű – testtömegünket el kell osztani a magasságunk (méterben) mért négyzetével. Az így kapott érték egy ideális testtömeget tüntet fel, amelyet diétával és rendszeres mozgással elérhetünk vagy szinten tarthatunk.

 

A testtömegindex egyenlete

Ez természetesen nem egy kőbe vésett egyenlet – sok esetben torzíthat, vagy kismértékben eltérő értéket mutathat a valós testzsír-százalékot illetően, de elől járóban nem rossz, ha elvégezzük ezt az egyszerű számolási feladatot.

Testtömegindex (kg/m²)

<16        súlyos soványság

16 – 16,99    mérsékelt soványság

17 – 18,49    enyhe soványság

18,5 – 24,99    normális testsúly

25 – 29,99    túlsúlyos

30 – 34,99    I. fokú elhízás

35 – 39,99    II. fokú elhízás

≥ 40        III. fokú (súlyos) elhízás


testtömeg index egyenlege

A testtömegindex nem egy kőbe vésett érték!


Életmódváltás

Ha 25 feletti értéket mutat, érdemes elgondolkozni az életmódváltáson, főleg abban az esetben, ha az elhízásra jellemző betegségekkel és tünetekkel találkozunk magunkkal kapcsolatosan a hétköznapokban. Ha ilyen problémákkal szembesülünk, úgy érdemes felkeresni a háziorvosodat, aki útmutatóval szolgálhat a probléma megoldásában – ha ettől idegenkedsz, úgy felkereshetsz egy dietetikust, illetve személyi edzőt is.  A személyi edző nagyon pontos étrendet és mozgássorozatot fog felállítani, amely a célt szolgálja – fokozatos terheléssel, motivációval sikereket könyvelhettek el akár egy hónap alatt is!

 

ÉLETMÓDVÁLTOZTATÁSSAL KAPCSOLATOS TANÁCSAINK

 

Otthon is végezhetünk testmozgást!

Nyilván nem varázsütésre működik a dolog, de akár kicsiben is el lehet kezdeni az életmódváltást, például otthoni gyakorlatokkal, amelyekhez nincs szükség nagy eszköz arzenálra sem.  Nagy segítséget jelenthet ilyenkor a futópad bérlés – természetesen nem mindenki engedheti meg magának, hogy otthonába vegyen egy futópadot, nemcsak az anyagiak hiánya-hanem a helyszűke miatt is. Ezen esetekben semmi probléma, hiszen a futópad bérlés nem terheli meg jelentős mértékben a családi kasszát, emellett a bérlés időszaka alatt biztosan el tudunk szakítani egy kis helyet a futópad számára! És ha csak a teljesítményed miatt aggódsz: ne riasszanak el a futással kapcsolatos sztereotípiák – lassú gyaloglással majd fokozatos gyors sétával is nagy eredményeket lehet elérni!

 

edzés előtti bemelegítés futópad bérlés esetén is

Az edzést mindig előzze meg a bemelegítés!

 

TEKINTSD MEG FUTÓPADJAINKAT!