Tel: +36 30 574 5859 E-mail: fitnessgepberles@gmail.com

Szobabicikli, elliptikus gép és futópad bérlés

Facebook

KUTYÁVAL FUTNI? MIÉRT NE?!

2018. március 07
4230
kutyával futni

KUTYÁVAL FUTNI? MIÉRT NE?!


A kutyával való futásnál vegyük figyelembe a kutyusunk tulajdonságait!
Ahogy az embereknél is, a házi kedvenceknél is figyelembe kell venni a kutya életkorát, aktivitását és temperamentumát. Egyes fajtáknak, mint például az agár, nem jelent gondot hosszabb táv lefutása sem, míg a kisebb termetű francia bulldog esetében erről le kell mondanunk. További gondot jelenthet, ha esetleges egészségügyi problémákkal küzd az eb – ilyen esetben semmiképp se terheljük túl a futással, kérjük állatorvos véleményét!

 

futás kutyával

A futás során is elkísérhet bennünket kis házi kedvencünk!

 

 

De mi is az a canicross?

A sport világában a kutyával való futást canicrossnak hívják. A canicross mint versenyszám abból áll, hogy a kutyát és gazdáját egy 2.05 méteres szár köti össze és egy speciális hám, ami a kutyán van. A sportág bármilyen kutyával végezhető, azonban előnyösebb, ha olyan fajtával tesszük, amelyik igényli is a futást – ilyen a husky, a vizsla, a francia juhászkutya. Egyébként az első világbajnokságot Ravennában rendezték 2002-ben, azóta világméretűvé nőtte magát ez a francia sportág. A szabályok világosak, de szigorúak is – fontos szempont, hogy az állat oltási kiskönyve pontosan vezetve legyen, illetve a gazdik felelősséget vállalnak azért, hogy nem alakul ki a kutyaharc.
A versenyt az nyeri, akinek a kutyája előbb jut át a célvonalon.

 

tökéletes stressz oldó

A kutyusoddal való futás egy tökéletes stressz oldó program!

 

A canicross egy tökéletes lehetőség, hogy minőségi időt töltsünk együtt a kutyusunkkal
Az együtt töltött időnek és sportolásnak számtalan előnye van – elsősorban egészségügyi, hiszen a gazdi is és a kutya is fitt marad, továbbá sokkal mélyebbé válhat a házi kedvenc és a gazdája kapcsolata.

 

minőségi idő a kutyussal

Kösd össze a szórakozást a kemény munkával-a kutyusod társaságában!

 

 

A canicross a kutyus személyiségét is formálja!

Ha a kutyus túl sok plusz energiával rendelkezik, akkor kifejezetten hasznossá is válhat ez a sport. Ha az idő nem engedi a szabadtéri futást, akkor bevethető a futópad is.  Az otthon kényelmében, maximálisan figyelve a kutyusra, bevezethetjük őt is a futópadon történő futás világába. Nincs otthon futópad? Ez sem jelent problémát - ma már egy egyszerű telefonhívással bérelhető futópad otthonra, házhozszállítással, összeszereléssel és megannyi hasznos jó tanáccsal.
A futópad bérlés ma már nem jelent luxust – inkább kényelmet,pontos időbeosztást,nyomon követhető eredményeket.  Ha a kutyus túlsúlyos,kondíció javítása a cél, vagy épp, hogy műtét utáni rehabilitációra szorul a futópad óriási segítséget nyújthat ebben!

 

Fussunk az egészségünkért –együtt!