Tel: +36 30 574 5859 E-mail: fitnessgepberles@gmail.com

Szobabicikli, elliptikus gép és futópad bérlés

Facebook

USAIN BOLT – A JAMAIKAI, AKI NYOLCSZOR NYERTE MEG AZ OLIMPIÁT

2018. március 27
3441
Usian Bolt

USAIN BOLT – A JAMAIKAI, AKI NYOLCSZOR NYERTE MEG AZ OLIMPIÁT


Usain Bolt 2002-ben minden idők legfiatalabb aranyérmese volt – 2004-ben pedig ő volt az, aki a 200 méteres futást 20 másodpercen belül tette meg. Villámként hasított a pekingi olimpián, emberek milliói figyeltek fel rá.

Sorra döntötte meg a saját rekordjait – Pekingben, 9,89 másodperc alatt futotta le a 100 méteres távot.  Ő az első olyan atléta, aki kétszeres világcsúccsal nyerte meg mindkét sprintszámot.
Bár Bolt rengeteg olyan dolgot ért el a futásban, amiért méltán kiérdemelte a világ leggyorsabb embere címet, ő pontosan azt tette, amit a nagyok –a csúcson hagyta abba. Nem másért, mint hogy kövesse gyerekkori álmát és futballistaként mutatkozzon be a nagyérdeműnek.

 

usain bolt olimpiai bajnok

Usain Bolt: a futás fekete „istene”

 

Vajon minek köszönheti a sikerét?

Vannak olyan kutatók, akik hisznek abban, hogy Usain sikeréhez szorosan kötődik a jamaikai étrend. A zöld banán és a jamszgyökér olyan anabolikus szteroidként hat – főként akkor,hogyha már fiatal korában is ezt fogyasztja az illető – hogy jelentős izomtömeget képes ez által építeni.

 

A jamaikai sportolókról

További tényfeltáró okfejtéseket írt a jamaikai sportolók gyorsaságával kapcsolatban Orlando Patterson . Patterson szerint sokat lendít a jamaikai futókon az életszemléletük is – az a fajta magabiztosság, ami számtalan alkalommal megjelent Usain Boltnál is a futamok végén.   Bud Winter ezt alaposabban megfogalmazta – elmélete szerint, attól igazán jók a jamaikai futók, hogy mindvégig képesek lazák maradni, nem görcsölnek rá a futamra.

 

jamaicai futó

A sikerhez elengedhetetlen a mozgás iránti rajongás.


Tehát ezzel az elmélettel kinyilvánítható, hogy az a legfontosabb, hogy a futók saját magukra koncentráljanak, a céljukra, bízzanak magukban, hogy képesek rá és ne foglalkoztassa őket a futam többi versenyzője – ez az elmélet átültethető a te életedbe is.  A futásra nem csak sportként kell tekintened, nem csak egy szükséges, kötelező körként, amit nem szívesen teszel. Ez egy folyamat (fogyás, erőnlétjavítás) elindítása és módszere.



Futni jó és hasznos – hiszen ezek a kezdő lépések szükségek ahhoz, hogy a célvonalba érj.
Kezd el ma, tedd meg az első lépéseket – vedd igénybe a futópad bérlést!

címkék: