Tel: +36 30 574 5859 E-mail: fitnessgepberles@gmail.com

Szobabicikli, elliptikus gép és futópad bérlés

Facebook

Sporttal a csontritkulás ellen

2017. október 31
3636
A csontritkulás ellen

A sportnak számos előnyét ismerjük: hatékonyan csökkenti a testsúlyt, fittebbek, egészségesebbek leszünk, pozitívan hat a szellemi működésünkre, csökkenti a stresszt és megteremti a megfelelő testi és lelki egyensúlyt. A mozgás minden korosztály számára fontos, de idősebb korban különösen figyelnünk kell rá.

Futópad bérlés – a mozgás házhoz jön

A rendszeres testmozgással csak jót tehetünk magunknak. Az idősebb korosztály nagy része küzd a csontritkulás problémájával, ami sporttal csökkenthető. A csontszövetek ugyanis a fokozatos terhelésnek köszönhetően átépülnek. Minél intenzívebb a mozgás, válaszul annál hatékonyabban indul be a vázrendszer, illetve a csontozat anyagcseréje. Így kellően tud alkalmazkodni a fellépő terheléshez, hiszen beindulnak a csont-, és porcképző folyamatok. 

Mit jelent a csontritkulás?

Amikor lecsökken a csontok szerves, illetve szervetlen állományának mennyisége, akkor csontritkulásról beszélhetünk. Ennek több oka is lehet, de a leggyakoribb a megfelelő tápanyagok hiánya, illetve a kevés terhelés. 

A rendszeres sportolással, testmozgással elérhetjük, hogy szervezetünk újabb és újabb ingert kapjon ahhoz, hogy beinduljanak a csont- és porcképző folyamatok. 

A csontritkulás manapság nem csak az idősebb korosztályt érinti, hanem egyre inkább a fiatalabbakat is. Fontos, hogy ízületkímélő mozgást válasszanak, amelyek kevésbé terhelik meg a csontokat. A futás kellően át tudja mozgatni a testet és nincs olyan megterhelő hatása sem. A futópad bérlés egy egyszerű megoldás a mozgásra, amelyet otthon is kényelmesen, saját időbeosztásunknak megfelelően végezhetünk. 

A megelőzés a legfontosabb

Ne felejtsük el, hogy mint mindenben, a csontritkulás kialakulásánál is a legfontosabb a megelőzés. Rendszeres mozgással és megfelelő táplálkozással csökkenthetjük a csontritkulás veszélyét. 

Futópad bérlés – a kímélő mozgás pozitív hatással van az ízületekre minden korban, a futás pedig megfelelően mozgatja át az egész testet. Az előre beprogramozott edzésterv kiváló szolgálatot jelent, amely fokozatosan növelhető.