Tel: +36 30 574 5859 E-mail: fitnessgepberles@gmail.com

Szobabicikli, elliptikus gép és futópad bérlés

Facebook

Sport a várandósság ideje alatt

2017. szeptember 01
4101
Sport a várandósság idején

Lehet sportolni a várandósság alatt? Milyen sportot válasszunk? Aki korábban nem sportolt, elkezdheti éppen most? A terhesség alatt számos kérdés merül fel a kismamákban, amelyekre nem árt időben felkészülni. 

Bátran kijelenthetjük, hogy a mozgásnak és az aktív életmódnak minden élethelyzetben megvan a helye életünkben. 


A várandósság alatt is sportolhatunk!

A terhesség nem betegség mondják az orvosok, így a terhesség alatt is nyugodtan sportolhatunk, mivel a rendszeres mozgás segít felkészíteni a szülésre a kismamát. További jótékony hatása a terhesség alatti sportnak, hogy kiegyensúlyozza a kismama esetlegesen hullámzó kedélyét, és enyhítheti a terhesség okozta kellemetlen fizikai tüneteket is ( székrekedés, hátfájás ).  A sportos nők ráadásul a szülés után hamarabb és könnyebben lendülnek újra formába, így gyorsabban vissza tudnak térni a terhesség előtti életvitelükhöz.


Fokozatosan lassítsunk!

A sport fontos, de fontos figyelembe vennünk, hogy nem sportolhatunk ugyanolyan mértékben, mint ahogy azt tettük a terhesség előtt. Fontos, hogy fokozatosan lassítsunk, figyelve a magzat és a saját igényeinkre is. A futást folyamatosan váltsa fel a kocogás emellett kipróbálhatunk új sportokat is, mint a jóga és a pilates. Ezek a mozgásformák tökéletesen megerősíthetik a hátizmokat, és a gerinc is rugalmasabbá válhat általuk. Mivel ezeknél a mozgásformáknál fokozottan figyelünk a légzésünkre, ez a gyakorlat hatalmas segítséget jelenthet a szülés közben. 

Sportolás előtt igyekezzünk minél jobban bemelegíteni, azt követően pedig levezető gyakorlatokat végezni, nehogy véletlenül meghúzzunk egy-egy izmot. 


Nem akarod, hogy terhesen lássanak sportolni?

Nem akarod, hogy ismeretlenek pálcát törjenek a döntésed felett, hogy kismamaként is sportolsz? Mi teljesen megértünk! Kismamaként tökéletes választás az otthoni futópad bérlés! A futópad bérlés esetén ugyanis otthon, nyugodt körülmények között, a saját életritmusodnak megfelelő időpontokban tudsz edzeni, és annyit, amennyit csak szeretnél, és amennyit bírsz. Ne hagyd, hogy a jó szándékú ismerősök lebeszéljenek a terhesség alatti mozgásról, hiszen a medencetájék igazán nagy terhelésnek van kitéve ezen időszak alatt, segíts hát rá egy kis mozgással, hogy a tested bírja az áldott állapot által támasztott követelményeket!


A mozgás öröm és feltöltődés lehet a várandósság ideje alatt is!