Tel: +36 30 574 5859 E-mail: fitnessgepberles@gmail.com

Szobabicikli, elliptikus gép és futópad bérlés

Facebook

Neked milyen az állóképességed?

2017. november 13
3473
állóképesség növelés futópad bérlés

Az állóképesség tulajdonképpen a tüdő kapacitását méri, továbbá azt, hogy mennyi oxigént használ fel a szervezeted, mennyit ver a szíved az egy-két percnél tovább tartó edzés közben.

 

Tudtad?


20-30 perc intenzív edzéssel hatásosabb eredményt érhetsz el a fogyás terén, mint  40-50 perc közepes vagy lassú intenzitású edzés.

 

Hogyan javítható az állóképesség?

állóképesség növelése futópaddal - bérlés

 

Amatőrök és kezdők részére nagyon jó megoldás lehet a futópad! A futópadon állítható a sebesség, így fokozatosan tudod terhelni a szervezeted, így erősödik az állóképességed. Vedd figyelembe, hogy fél óra gyaloglás naponta szükséges az egészség megőrzése érdekében, így tökéletes választás lehet számodra a futópad bérlés, egy hosszú nap után az irodában. A futópad bérlés segítségével akkor edzel otthonod nyugalmában, amikor csak szeretnél, olyan sport ruházatban, amely a kedvenced, a 4 fal között senkit nem botránkoztatsz meg, ha az már kissé elnyűtt, vagy többet mutat az alakodból, mint hagyományos körülmények között kellene.

 

Futáskor vedd figyelembe:


Futásnál fontos a fokozatosság – a gyaloglás, bemelegítés majd a kocogás, lassú futás. Az a megfelelő tempó, amikor még éppen tudnál beszélgetni, és nem esik nehezedre a levegővétel.  Minél inkább hozzászokik a szervezeted, fokozatosan emelheted a futás intenzitását – ehhez megint csak jó választás a futógép bérlés. Futáskor először a távolság hosszát kell növelni, ugyanabban a tempóban, majd a tested jelzéseiből érzed, mi az, amit még bírsz. Fontos, hogy valóban figyeld a tested visszajelzéseit, és ne akarj senkinek megfelelni, nehogy túlterheld magad!
Tanácsunk szerint egy, az állóképességet javító futás mindössze 20 perc kell, hogy legyen, aminek időtartamát fokozatosan kitolhatod a rendszeres edzés során.

 

Mikor és miként fussak?

futópad bérlés futáshoz


A futás főként reggel vagy kora este az ideális. Ha hidegebb az idő reggel így ősz tájékán, tovább melegíts be, majd ha végeztél a futással, minél hamarabb menj haza, hogy melegebb helyen vehesd le az átizzadt ruhákat.  Tanácsos rétegesen öltözködni, de azt sem kell túlzásba vinni – ma már megfelelő minőségű és anyagú futáshoz kifejlesztett pólók, nadrágok és pulóverek kaphatóak, amelyek kényelmesek de biztosítják számodra a szellőzöttséget de mégsem fázol bennük.  Amennyiben nem tudsz, vagy nem akarsz ősszel a szabadban futni, úgy a futópad bérlés ideális választás a számodra: ott, akkor,és annyit használod amennyit akarod, mindezt a futópad megvásárlása nélkül!

 


Ha betartod a legfontosabb szabályokat a futásra vonatkozólag akkor büszkén élheted meg az állóképességed javulását, ehhez sok-sok kitartást kívánunk neked!

címkék: