Tel: +36 30 574 5859 E-mail: fitnessgepberles@gmail.com

Szobabicikli, elliptikus gép és futópad bérlés

Facebook

Mozgásszegény életmód – népbetegséggé válik?

2017. december 11
883
futópad bérlés a mozgásszegény életmód ellen

A súlyos betegségek első lépcsőjére a mozgásszegény életmód van írva, sok más tényező mellett. Az aktív mozgás hiányában, lelassul az anyagcsere működés, a vérkeringés és a nyirokkeringés is hatékony működése is jelentősen lelassul.

De(!) nemcsak testi panaszokkal jár a mozgásszegény életmód, hanem lelki vonzata is van. A boldogságért, jókedvért felelős hormonok a mozgásszegény életmód mellett nem termelődnek megfelelő mennyiségben így esélyesebbé válik a szorongásos, depressziós betegségek kialakulása olyan személyeknél is, akik genetikai értelemben erre nem is hajlamosak.

Az elhízásért elsődlegesen nem csak az öröklődő hajlamok hibáztathatóak, hanem a mozgásszegény életmód. Az elhízáshoz általában társul a magas kalóriaszámú ételek rendszeres fogyasztása is, mivel nem mozgunk eleget, így nem történik kalóriaégetés, és a test raktározásba kezd.

 

mozgás szegény életmód súlyos népbetegség futópad bérlés


A napi 8-10 órás ülőmunka nem vezet sok jóra – már azzal is segíthetünk helyzetünkön, ha kihasználjuk az óránkénti 10 perces szünetet, amikor is átmozgatjuk a testünket, erre kifejezetten vannak irodai tornamozdulatok, amelyek segítenek a munka közbeni jó közérzet elérésében.

Az elsődleges kifogás, amit leggyakrabban mond az ember a mozgással kapcsolatban, hogy nincs kedve kimozdulni a lakásból, fáradt, és se kedve, se pénze nincs a fitneszbérlet rendszeres kiváltásához. Erre kiváló megoldást kínál a futópad bérlés, amelyet addig bérelhetünk ki, ameddig csak akarunk, az edzéshez pedig még szakszerű segítséget is kapunk-nemcsak a gép működését, de a hatékony, személyre szabott edzést illetően is.

Az otthonunkban zajló sportolás kétségtelen legnagyobb előnye az, hogy nem szükséges hozzá hosszasan készülődni, pontos ütemtervet tudunk készíteni a napunkról, így előre láthatjuk, mikor tudunk beiktatni egy laza futást a napunkba – gondoljunk csak bele, ameddig futunk, addig a mosógép elvégzi a dolgát!

 

Kössük össze hát a kellemest a hasznossal és számoljunk le okosan a mozgásszegény életmódunkkal!