Tel: +36 30 574 5859 E-mail: fitnessgepberles@gmail.com

Szobabicikli, elliptikus gép és futópad bérlés

Facebook

Híres sportemberek szokásai : ahogy a nagyok csinálják

2018. február 15
3751
híres sportemberek - edzés futópaddal

Amikor sportemberekről beszélünk, akkor többnyire csak az eredményeik jönnek felszínre – ki hány érmet szerzett, hol és miben volt első, hanyadik győzelme ez, Európa vagy világbajnok.  Nagyon kevés alkalom adódik, amikor ezek a sportemberek betekintést engednek a kulisszák mögé – hogyan készülnek fel egy-egy meccsre, mit esznek, hogyan edzenek. 

A kitartás, a szorgalom mellé ezek a tényezők igencsak fontosak – két világklasszis példával az egészséges étkezésért!

 

Usain Bolt

Usain Boltot nem kell bemutatnom, az eredményei elképesztőek. De mi a titka a gyorsaságának, hogyan volt képes számtalan versenyt megnyerni?

Nos, Usain naponta 5500 kalóriát fogyaszt el!  Az étrendje 60 %-a fehérjéből,30 %-a szénhidrátból és 10% zsírból áll – ehhez pedig 3 és fél órás edzés társul. Reggelire akár csirke szárnyat is eszik – kiemelt része a csirkehús az étrendjének.

 

Usain Bolt edzés
Usain Bolt speciális étrenden él, amely segíti a sporteredményei elérését.


Conor McGregor

A profi, ír származású MMA ketrecharcos úr sem veti meg a jó falatokat – a mindennapi nyolc órás edzés alatt (amit meg kell jegyeznünk, igencsak változatosan csinál -  taekwondo, jiu-jitsu vagy capoeira órákat vesz) 3300 kalóriát vesz magához, hogy bírja a gyűrődést. Szerinte a változatosság a kulcsa annak, hogy itt tart, hiszen a változatos edzésformák külön területeket, izomcsoportokat mozgatnak meg. Minőségi húsokat fogyaszt és rengeteg vizet – energiaitalt viszont abszolút nem.

 

Conor McGregor edzés
Conor McGregor minőségi húsok, és cukormentes italok segítségével marad formában.

 

Összesítés

Két különböző területen mozgó sportemberek étrendjéből az alábbi fontos elemeket emelnénk ki – a hidratáltság (csak vizet fogyasszunk!) és a húsok fogyasztása megfelelő mennyiségben és minőségben.

Ezek mellé pedig ne feledkezzünk meg a vitaminbevételről, a kellő mennyiségű lassan felszívódó szénhidrátokból és a rendszeres edzésekről sem : ezek adják a szilárd alapját a mi személyes győzelmünknek!

 

Ha motiválónak találod az életvitelüket, akkor kezd kicsiben is akár – nem kell elhagynod az otthon melegét, hiszen futópad bérléssel már otthon is róhatod a kilométereket. Nem kell egyből futnod, elég, ha csak  lassan sétálsz majd gyorsabb tempóban! A végén úgy érzed majd magad, mint Usain Bolt ;