Tel: +36 30 574 5859 E-mail: fitnessgepberles@gmail.com

Szobabicikli, elliptikus gép és futópad bérlés

Facebook

Fitneszgépek szerepe a balesetek utáni rehabilitációban

2017. április 20
3963
Rehabilitáció futópad bérlés

A sérülések utáni tökéletes rehabilitáció nemcsak az élsportolóknak, hanem a „civileknek” is roppant fontos, hiszen ennek hiányában maradandó fájdalom, vagy mozgásszervi nehézség kísérheti a sérültet, akár élete végéig. A baleset utáni rehabilitáció alapját az ízületi funkciók helyreállítása, a korábbi élettani, illetve a körülmények és lehetőségek szabta legjobb mozgáshatárok elérése, az ízület stabilizálása, a körülölelő izomzat megerősítése képezi. A balesetek utókezelése nem áll meg a helyi tünetek kezelésnél, vagy rosszabb esetben a műtétnél, a sokszor hónapokig elhúzódó rehabilitációs folyamatokban a "beteg" nagy hasznát veheti a különböző edzőtermi gépeknek. A szobabicikli, elliptikus tréner és futópad bérlés szolgáltatásainkkal az ilyen jellegű mozgásigények kiszolgálásra is szeretnénk megoldást kínálni.

A modern orvostudomány a rehabilitáció területén olyan gyakorlatokat, valamint kezeléseket ajánl azoknak, akik régi önmagukat szeretnék visszakapni, amelyekre sokszor nem is gondolunk. A gyógytornászok szakmai felügyeletével végzett rehabilitációs gyakorlatok sok esetben otthon is elvégezhetők, a bonyolultabb mozgásformák, vagy a segédeszközt igénylő rehabilitációs gyakorlatok már nem minden esetben teszik lehetővé a házi tornázást.

 

egészség visszaszerzése futópad bérlésMit tehetek az egészségem visszaszerzéséért?

A megfelelő fitneszgépek beszerzésével, a szakember utasításainak megfelelően már otthonunkban is elvégezhetjük a szükséges edzésmunkát, hogy minél hamarabb visszanyerjük, vagy a lehető legközelebb kerüljünk a baleset, vagy műtét előtti formánkhoz. A szobabicikli, az elliptikus tréner és a futópad bérlés ehhez nyújt segítséget. A szakember szerepét nagyon fontos kihangsúlyoznunk, a szobabicikli, a futópad, vagy az elliptikus tréner használata ugyanis csak szakszerűen összeállított edzésterv mellett érheti el a kívánt hatást.

Milyen előnyökkel jár a fitneszgépek használata?

Ezeknek a gépeknek a legnagyobb előnye, hogy edzőteremben és otthon egyaránt használhatóak, méretüknél fogva ugyanis a hálószobában, vagy a nappaliban is könnyedén elférnek. Ez sok tekintetben könnyebbséget jelent a felépülési, rehabilitációs szakaszban lévő sérültnek. A gyakorlatok otthoni elvégzésével az ismerős környezetben általában a páciensek biztonságérzete is sokkal nagyobb, mint egy idegen helyen amelynek felépítése ismeretlen a "beteg" részére és sok az őt körülvevő zavaró tényező.

A szobabiciklin végzett enyhébb edzések, vagy a futópadon való gyaloglás a túlzott terhelés veszélye nélkül edzi azokat az izomcsoportokat, vagy ízületi pontokat, amelyek megerősítésre szorulhatnak. Az elliptikus tréner segítségével a sérült a lábait fel sem emelve dolgoztathatja meg gyengéden teste minden egyes izmát. A trénerrel végzett gyakorlatok egyik fő előnye, hogy az ízületek alig vannak igénybe véve, ezért olyanok is használhatják, akik hajlamosak a sérülésekre vagy sérülésekből lábadoznak. Így akár szobabicikli, akár elliptikus tréner, vagy futópad bérlés mellett tesszük le a voksunkat, minden esetben nyugodt környezetben, biztonságosan végezhető a kívánt gyakorlat.

Balesetek, hosszabb ideig tartó felépülési időszakot követően is nagy segítségét veheti a felépülő az említett eszközöknek a fizikum szinten tartása, vagy megerősítése érdekében.

címkék: