Tel: +36 30 574 5859 E-mail: fitnessgepberles@gmail.com

Szobabicikli, elliptikus gép és futópad bérlés

Facebook

BEMELEGÍTÉS FONTOSSÁGA – NE FUSS NÉLKÜLE!

2018. március 02
3708
bemelegítés futáshoz futópad bérlés

BEMELEGÍTÉS FONTOSSÁGA – NE FUSS NÉLKÜLE!

 

A futást csak bemelegítést követően kezdjük el!

A futást fontos bemelegítéssel kezdeni, hiszen ennek hiánya sérülésekhez vezethet. Kezdőként megvan a lehetőséged arra, hogy ezt a fontos mozzanatot ne hagyd ki az edzés előtt és után sem – így kikerülheted a sérülés kockázatát!

 

futás bemelegítéssel futópad bérlés

A bemelegítés kiemelten fontos, hogy az edzés hatékony legyen!


Milyen a jó bemelegítő edzés?

A jó bemelegítés 15 perces minimum. Ezek a mozdulatok arra hivatottak, hogy bemelegítsék a szervezeted, beinduljon a vérkeringés és felkészüljön a tested az edzésre. Egy alapos bemelegítés azt jelenti, hogy futás közben nem keletkezik görcs a vádlidban, nem érzel felesleges feszülést, merevséget.

nyújtás bemelegítés edzéshez futópad bérlés

A futópad bérlés esetén is elengedhetetlen a bemelegítő edzés!

 

Miért is végezzük egész pontosan?

A pulzusérték fokozatosan növekedik, kitágulnak a hajszálerek, így több oxigén jut az izmokba. Az izmok hőmérséklete megemelkedik,ideg-izom kapcsolatok felfrissülnek, ráhangolódsz a futásra, így fokozódik a koncentráció is.
A dinamikus nyújtásra szükség van – minden ízületet és izmot be kell melegíteni, azonban a statikus nyújtás ( ahol több másodpercig tartasz egy pózt) nem előnyös. Egyszerű bemelegítő gyakorlatoktól kell haladni az egyre nehezebbek felé – a fokozatosság aranyat ér!
A kezdeti sétálás,lassú kocogás nemcsak ajánlott, hanem kell is, hogy a futást ezzel kezd – a testednek adsz még egy kis löketet a ráhangolódásra.
A futás végén le kell nyújtanod a vádlidat,a combodat,a derekadat,a hátizmokat és a vállakat is. Érdemes beiktatni egy jóga órát, ha van rá lehetőséged, ha viszont nem vagy a híve a jógának, vagy a szabadtéri futás sem vonz a téli hidegben, akkor a futópados megoldás jöhet szóba!

 

futás végén nyújtás

Az edzés eredményét nagyban megnövelheti a megfelelő bemelegítés-és levezetés!

 

Futópad bérlés-az otthoni futásért!

A futópadon könnyen megoldható a bemelegítés – 15 perc laza séta, amit felvált a lassú kocogás és végül a futás, egyszerűen hangzik, nem? A jó hír, hogy a legtöbb futópad edzésprogramjai figyelembe veszik a bemelegítés fontosságát, illetve lehetőséged van személyre szabott edzésprogramot is betáplálni a gépbe.

Gondolj az egészséges életmódra – kezd el ma!  Futópad-bérlés elérhető áron!