Tel: +36 30 574 5859 E-mail: fitnessgepberles@gmail.com

Szobabicikli, elliptikus gép és futópad bérlés

Facebook

A mozgás a stressz ellenszere

2017. október 11
3848
A mozgás a stressz ellenszere futópad bérlés

Túl elfoglalt és feszült vagyok a mozgáshoz – halljuk gyakran, esetleg mi magunk is ezzel érvelünk, amikor a sportról van szó. A stressz fizikai tüneteket és komoly betegségeket is okozhat szervezetünkben, így a legjobb az lenne, ha el tudnánk kerülni a stresszes életmódot. Azonban mai világunkban ez csak nagyon keveseknek adatik meg, így meg kell tanulnunk levezetni. Számos módszer létezik a feszültség csökkentésére, azonban a leghatékonyabb és legegészségesebb formája a rendszeres sportolás. 

A mozgás igazi csodafegyver

A sportolás nemcsak az áhított alak elérésére vagy éppen megőrzésére kiváló megoldás, hanem a stresszt is hatékonyan tudjuk vele levezetni. A rendszeres testmozgástól nyugodtabbak és kiegyensúlyozottabbak vagyunk, hiszen endorfin szabadul fel testünkben, vagyis örömöt érzünk. A mozgás során agyunk is ki tud kapcsolni, így nem a problémákra koncentrálunk, ráadásul gyakran éppen ilyenkor jut eszünkbe a megfelelő megoldás egy-egy helyzetre. 

Kívül, belül szépít és feltölt

Mint tudjuk, a rendszeres sportolással gyönyörű alakot érhetünk el, de azt már kevesen tudják, hogy más hatása is van. A mozgás közben lejátszódó kémiai folyamatok javítják a kedélyállapotot, erősítik az önbizalmat, segítik a pihentető alvást, és csökkentik a feszültséget. 

A mozgás tehát boldogít: frissebbek, éberebbek és tettre készebbek leszünk, ez az állapot pedig további mozgásra ösztökélhet. A rendszeres sportolás kiválóan levezeti a mindennapi feszültséget, hiszen szellemi képességeinkre is kiválóan hat. Így jobban tudunk teljesíteni a mindennapi kihívások terén. 

Fuss, hogy legyőzd a stresszt!

Jó hír mindenkinek, aki a futás szerelmese, hogy a rendszeres futás igazi stressz-levezető. A kocogás után akár 60 perccel is frissnek, boldognak és élénknek érezhetjük magunkat. Így érthető, hogy a heti háromszori edzéssel már a depresszió tünetei is képesek a háttérbe húzódni. 

A mindennapi stressz levezetése tehát egyszerűbb, mint gondolnánk. Próbáljuk rávenni magunkat a heti többszöri edzésre és meglátjuk, mennyivel egészségesebbek, kiegyensúlyozottabbak és stressz-mentesebbek leszünk.