Tel: +36 30 574 5859 E-mail: fitnessgepberles@gmail.com

Szobabicikli, elliptikus gép és futópad bérlés

Facebook

A FOKOZATOSSÁG ELVE AZ EDZÉSBEN IS FONTOS TÉNYEZŐ!

2018. január 23
3912
futópad bérlés a fokozatosság elvével

Járatlan vagy még a sportolással kapcsolatban? Fogadd meg jó tanácsunkat, ami talán az alappillérét képezi az előtted levő időszaknak – fontos a ciklusosság, azaz a rendszeresség kiépítése a mozgásformádban!

 

Összeszedtük pár pontban, hogy mire kell még ezentúl odafigyelned:

1.    Ismerd meg az aktuális erőnlétedet

Az sem elhanyagolható tényező, hogy tudatában legyél a jelenlegi állapotodnak – van-e előéleted a sportban, mennyire vagy terhelhető, mi az, amit kifejezetten szeretsz csinálni és mi az, amit nem. Ezek mind olyan információk, amik szükségesek ahhoz, hogy jó edzéstervet tudj készíteni – vagy ha az edződ készíti el számodra, hidd el hálás lesz ezekért az infókért!

 

2.    Pontosítsd, hogy mik a terveid az edzéssel kapcsolatosan

Azt is fontos kiemelni, hogy mi a cél – más-más célhoz, más edzésterv dukál. Heti és havi lebontásban sem mindegy, hogyan edzel– a kezdeti lelkesedést, lendületet végig meg kell őrizni, ehhez pedig motiváció és jó célkitűzések szükségesek.

 

3.    Válassz olyan edzésformát, amelyet szeretsz, és amelyet hosszú távon is meg tudsz valósítani.

Mindenképp olyan edzésformát válassz, amit végig is tudsz majd vinni, tehát szereted is – a legegyszerűbb formája ennek kétségtelenül a futás. Edzőteremben, vagy akár otthon is végezhető – nem szükséges méregdrága gépet venned!

 

4.    A futás kiváló edzésforma kezdésnek, vagy kiegészítő edzéstípusként

A futás kikapcsolódásnak is kiváló, fokozatosság kérdésében is jó választás – megalapozza az edzésedet, akár szórakoztató is lehet – gondoljunk a zenehallgatásra!  Bemelegítés gyanánt, bevezető gyakorlatként és levezető gyakorlatként is kiválóan funkcionál – tulajdonképpen a legkevesebb eszközigényű mozgásforma.
Ha az időjárás megengedi, tedd a szabadban!

Ha félsz nekivágni a szabadtéri futásnak, mert úgy érzed rossz a fizikumod hozzá,

az otthoni futópad bérlés segíthet kiépíteni a megfelelő erőnlétet!

 

5.    Mozogj rendszeresen!

A rendszeres futás olyan pozitív élettani hatásokat hordoz magában, hogy mindenképp érdemes vele foglalkoznod, ha amúgy is szeretsz a természetben sétálni – a szervezeted mindenképp hálás lesz érte!
A rendszeres futás állóképesség javításra is alkalmas – itt megint csak kihangsúlyozzuk a fokozatosságot, hiszen a kezdeti kis futásokból is lehet maratont futni!

 

6.    Hideg időben maradj a lakásban, és fuss a futópadon!

A futópad bérlés létező dolog, kis lakásokban is megoldható, szakszerű tanácsokkal látnak el téged és a szerelés miatt sem kell aggódnod – ezeket mind bízd a szakemberekre!