Tel: +36 30 574 5859 E-mail: fitnessgepberles@gmail.com

Szobabicikli, elliptikus gép és futópad bérlés

Facebook

A fitnesz történetéről röviden

2017. december 01
4173
fitnesz történet futópad bérlés

A fitnesz az egészséges életmódot, az ezzel járó esztétikus külsőt és jó fizikai erőnlétet jelenti.  A wellnesstől azt különbözteti meg, hogy a fitneszhez mindenképp hozzácsatolandó a sportolás is, míg a wellness sokkal inkább olyan alternatív megoldásokat alkalmaz, amely a testre és lélekre is egyaránt hat  - például különböző masszázs típusok, spa stb.
A fitnesz az 1980-as évektől kezdve vált sportággá. A versenyeken a sportolók három számban méretették meg magukat – fürdőruhás és estélyi ruhás felvonulást valamint önálló zenés gyakorlatot mutattak be. A fitnesznek ma már számos ágazata létezik, de mindben közös, az hogy a női test szépségét hangsúlyozza ki - a testépítés viszont már egy külön műfajt képez.

A fitneszversenyek előzményéül az szolgált, hogy sok hölgy, aki aktívan sportolt, de nem tartotta magát testépítőnek, igazi megmérettetésre vágyott. Willy Boyko információkat szerzett különböző fitneszhez közeli sportágakról, mint például a ritmikus sportgimnasztika, vagy az aerobik – ennek eredményeként 1984-ben Boyko úgy döntött, hogy elindít egy versenyágat, amiben bátran szerepelhetnek a sportrajongó hölgyek.
A sportág hamar kinőtte magát, így saját szervezetre volt szüksége -1991-ben meg is alakították az International Fitness Sanctionning Body-t, ami a versenyek szabályrendszerért is felelt.
A 90-es évek végén, Boyko népszerűsíteni kezdte a sportágat Európában is, amely kezdeményezéshez Magyarország elsőként csatlakozott(!).

A fitnesz egyik legközkedveltebb fajtája az aquafitness, amely hazánkban is nagy népszerűségnek örvend –kortól és nemtől függetlenül. Nem szükséges hozzá úszástudás, mivel egy speciális öv tartja a vízfelszínen a résztvevőket. A víz jótékony hatással van az ízületekre – sokkal kevesebb súly nehezedik az említett részekre.

 

aquafitness, futópad bérlés


Aki pedig inkább az otthon is végezhető ízületkímélő mozgásformákat részesíti előnyben, annak kiváló megoldás lehet ennek megvalósításához a futópad bérlés! A futópadon való mozgás kiváló a bemelegítéshez, vagy levezetésképp – hiszen mi szabhatjuk meg a tempót, az idő intervallumot egyszóval a mi kezünkben van az irányítás!