Tel: +36 30 574 5859 E-mail: fitnessgepberles@gmail.com

Szobabicikli, elliptikus gép és futópad bérlés

Facebook

8 tiltólistás étel, ha edzel

2018. április 03
4352
8 tiltólistás étel, a futópad bérléses edzésnél

Egy jó hamburgerért mindent?

 
Amikor elkezdünk konzultálni a személyi edzőnkkel ez az első lépés ha beszélgetünk az étrendünkről, miket fogyasztunk, milyen rendszerességgel étkezünk és igen, be kell vallanunk a hétvégente rendelt pizzát is. Persze nyilván tudjuk, hogy a cukros üdítők, vagy a fehér kenyér nem segíti a diétánkat, de mi a baj az előre elkészített salátákkal?

 

1. Fehér kenyér

Rozsos, zabos,korpás – csak ne fehér! A fehér kenyér glikémiás indexe magas – ez pedig a vércukor szinted emelkedésében nyilvánul meg. A barna kenyérrel is érdemes vigyázni, mivel sok gyártó színezéket ad az amúgy fehér kenyérhez, így valójában nem is igazi barna kenyeret eszel – érdemes megnézni, hogy mit tartalmaz. Ha teljes kiőrlésű lisztből készült, az a legjobb megoldás!

 

2. Aszalt gyümölcsök

A rendes gyümölcsökből összeállított saláta egy-két szelet sajttal, vagy puffasztott rizzsel egészségesen telít. Az aszalt gyümölcsökből akár egy jó nagy csomagot is megehetsz –magas glikémiás értékükkel nem a legjobb választás. Plusz, rengeteg cukrot tartalmaz, illetve a tartósításhoz használt vegyületeket is. Csak csínján!

 

3. Előre elkészített saláták

Bár vonzó,hogy csak lekapjuk a polcról az előre elkészített, ínycsiklandozó salátát a szupermarket egyik polcáról, azonban vigyáznunk kell vele – az öntetek és a hozzáadott extrákkal óriási kalóriabombát falatozunk! Egy natúr salátakeverékkel, néhány bébirépával, kukoricával mi is gyorsan összetudunk dobni – megéri a ráfordított energia!

 

4. Cukros üdítőitalok

Túl sok inzulint termel a szervezet a mesterséges édesítőszerektől – ezt már sok tanulmány kimondta –ennek a hatása pedig abszolút kártékony a szervezetre. Egy kis mennyiségű cukorral nincs gond, ha az ember mellette rendszeresen edz és helyesen táplálkozik.

 

5. Felvágottak

A mesterségesen előállított parizerek és felvágottak egyenesen tiltólistások, hiszen sokféle tartósítószert tartalmaznak, mellesleg nem tartalmaznak semmiféle tápanyagot, amiből a szervezetünk nem tud erőt meríteni.

 

6. Fagylalt

Hiába a nyári nagy meleg, ha fagylaltot fogyasztunk azzal számolnunk kell, hogy az alakunknak bizony nem tesz jót a zsír és cukorbomba – nem beszélve a szirupokról, amelyek bár mutatósak, még több kalóriát dobnak az amúgy is magas értékhez.

 

7.Pizza

 

pizza az igazi kalória bomba
egy igazi kalóriabomba

 

Bár önmagában nem is hangzik rosszul, főleg amelyiken bőven van zöldség feltétként, de a hozzáadott só,olaj és egyéb mesterséges színezék vagy ízesítő ront ezen. 250 kalória egy átlagos pizza - ne is beszéljünk arról,hogy amelyiken extra feltétek is vannak, hány kalóriát is tartalmazhat!

 

8. Olajban sült ételek

Bármennyire is élünk-halunk egy jó rántott húsért, vagy egy kis rántott karfiolért, a bő olajban sült ételek zsírpárnákként vágnak majd vissza.

Ha pedig már végképp nem bírsz ellenállni, akkor dolgozd le – otthoni gyakorlatokkal. Ehhez nyújt segítséget a futópad bérlés, így akár otthon, lefuthatod az elfogyasztott kalóriákat. Bánj okosan a bűntudattal!