Tel: +36 30 574 5859 E-mail: fitnessgepberles@gmail.com

Szobabicikli, elliptikus gép és futópad bérlés

Facebook

5 ok, amiért idős korban sem szabad elhanyagolni a testmozgást

2017. március 15
4846
Idős torna futópad bérlés

A sportolás, a testedzés jótékony hatásai minden életkorban érvényesülnek, és hiba lenne azt hinni, hogy az idősek nem sportolhatnak. Az idős emberek is ugyanúgy végezhetnek testmozgást, mint a fiatalok, sőt, esetükben elmondható, hogy a hosszú élet titka a rendszeresen végzett sportolás.
Az úgynevezett hanyatló képességek szinten tartása 60 év felett különösen fontos, és ezt csak sportolással érthetjük el. Az életminőség romlásának megelőzése hosszú évekkel toldhatja meg az emberek élethosszát, a szív teljesítőképességének romlása pedig jelentős mértékben lelassítható a rendszeres testmozgással.

elasztikus gép és futópad bérlés



Az idős emberek testmozgása kedvezően befolyásolja a következő 5 folyamatot:

•    kedvezően megváltoztatja a vérzsírok összetételét
•    csökkenti a káros koleszterinszintet
•    a szénhidrát-anyagcserét javítja
•    segít az elhízás megelőzésében
•    javítja a tüdő kapacitását

 

 

Az idősebb sportolók természetesen nem tudnak már olyan aktív testmozgást végezni, mint a fiatalok, a gyengébb és sérülékenyebb ízületek miatt nagy odafigyelést igényel az időskori testmozgás. A legjobb és legbiztonságosabb mozgásforma a gyaloglás, amely zárt térben, tehát szobában is minden további nélkül végezhető egy futópadon. Cégünk futópad bérlés szolgáltatása erre kíván megoldást nyújtani. A szobabicikli hasonlóan jó tulajdonságokkal bír, a testmozgás ezeknek az eszközöknek a segítségével biztonságosan és kényelmesen végezhető.

A szobabiciklin, vagy a futópadon sportoló folyamatosan ellenőrizheti a saját teljesítményét, aminek köszönhetően biztosítható, hogy az egyén ne legyen túlterhelve, ami a kívánt hatással ellentétben, akár még rosszat is okozhatna neki. A megtett távolság és a pulzusszám figyelése különösebb felszerelés nélkül is elérhető úgy, hogy közben a bicikliző még akár tévét is nézhet, vagy beszélgethet testmozgás közben. Így ha szobabicikli vagy futópad bérlés mellett dönt, akkor komfortos környezetbe végezheti a mindennapi edzést.

Kutatások bizonyítják, hogy a szív teljesítményének a csökkenése egy évtized alatt 8 százalékos értéket mutat, rendszeres testmozgással az érték ennek a felére, tehát 4 százalékra csökkenthető. Az időskor sportolás természetesen azoknak is ajánlott, akik a korábbiakban nem folytattak túlságosan aktív életmódot, a felmérések szerint a szív teljesítőképessége már 6 hónap rendszeres sportolás után is jelentős mértékben nő.

címkék: